Zubea… Cuma gününün padişahı. O cinlerdendi. İntikam için ant içmişti. Onun kanından gelenler gün gelecek onun ordusu olacaktı. Sonunda da hak ettiklerini alacak, Hz. Süleyman’ın soyunu da inancını da yeryüzünden silecekti. Buna engel olabilecek tek nesne vardı: Mühr-ü Şiva Heksagram.
.
Aydın ilinin altında cinlerin insanlara yaptırdığı bir cami vardı. Onu altında ise inanılmaz olaylar yaşanmış, yaşanıyordu. Adını gizleyen biri adına yapılan kazılarda neredeyse sona gelinmiş, madalyon bulunmak üzereydi. Ancak ertesi günü göremeyecekler vardı.
.
Beklenmeyen ölümler, polisi de işin içine sokar. Mantığına uymayan fizikötesi olayları anlamakta güçlük çeken Komiser Beyazıt, sinirlerine yetkin olmak için büyük çaba gösteriyordu. Çünkü benzer biçimde ölen 3 kişinin bulunduğu durum bilimsel açıklamalarla kapatılacak gibi değildi. Öte yandan önceki akşam birkaç yakın arkadaş, aralarına ansızın giren Kader ile karabasan gibi bir gece geçirmeye başlarlar.
.
İnsanlarla cinler arasında yaratılışta başlayan savaş, günümüze dek uzanmaktadır. Birbirlerinin ortamına geçiş için bir yol bulunduğundan bu yana işler çığırından çıkmıştır. Gitgide gerilimi artan, sona yaklaştıkça merakı yükselen bir kurgu. Kan grubunuzun ne olduğu yazgınızı belirler mi sizce?
.
İlgiyle başlayan kurgu, ortalarda daha çok durum anlatılarıyla ilerliyor. Bu bölümler biraz durağan gelebilir. Ancak son 3′te birlik bölüm sürükleyiciliğini kazanıyor. Temel olayın çevresinde biraz fazla dolaşılmış bana göre. Daha fazla cin-insan olayları olabilirdi. Biçemi akıcı, okuması rahat. Göksel dinlerden de desteklenerek kurgulanmış ki benim ilgimi çeker böylesi. Fantastik bir yanı da var. Bazı imgelerin kullanışı yerindeydi. Birkaç nokta biraz daha geliştirilebilirdi kanımca. Sonu benim için bir tık havada kaldı. İlgi çekici alıntılar için 1K’ya bakabilirsiniz.
.
Eğer ki korkmam diyorsanız buyurun öyleyse. Hele ki kan grubunuz 0 Rh (-) ise daha da ilgi çekici olabilir. Öneririm.
.
Betikle esen kalın.