Kitabımızın konusuna geçmeden önce yazar ALFRED ADLER in hayatından kısaca bahsetmek istiyorum.
Adler Bireysel psikolojinin kurucusu, Freud’la yollarını ayırdıktan sonra bireysel psikoloji adı altında arkadaşlarıyla dernek kurmuştur. Freud kuramında değinmekten uzak durduğu toplumu Adler özellikle belirtmiş; kuramında gerek fon gerek baş rolü vererek kuramını geliştirmiştir.
Alfred Adler bu eserinde bir çocuğun dogumundan tutun yetişkin bir birey olana kadar anne baba ve okul egitimi uzerinde durmustur.
Okulda kazanılan Toplumsallık duygusundan tutun dünya ile ilişkilerine dair verdigi ip ucları ile harika bir eğitim kitabı ortaya çıkararak üstünlük,aşağılık kompleksi ve butunluk gibi düşüncelerini çocukların ev ve okul hayatındaki gelişimleri üzerine düşüncelerini ortaya koymustur.
Oldukça anlaşılır bir dille yazılan eserin özellikle Türkçeye çevrilmiş olması guzel bir gelişme.Egitim niteliğindeki kitaplara yer verirken yapılan çevirinin doğruluğunu ve kalitesini mutlaka goz onunde bulundurmanızı tavsiye ediyorum.
Biz bu kitabı okumaya karar verirken @cemyayinlari nin çevirisini tercih ettik ve olduķça başarılı bulduk.Kitabı okuyup faydalanmanızı umud ediyorum